Med buss til Briksdalsbreen

Bussforbindelsene i Nordfjord er gode slik at det er lett å forflytte seg fra sted til sted. Likevel skal man huske at selv om distansen ikke ser så stor ut på kartet så kan turen ta ganske lang tid på grunn av at terrenget er kupert og at veien skal slingre seg frem langs dal- og fjordsider. Så får man trøste seg med at det er mye flott natur å nyte langs veien.

Bussrutene er av naturlige grunner først og fremst tilpasset lokalbefolkningens behov, men det finnes noen meget gode unntak. Et av den er den kjente Brebussen som går fra Stryn, via Loen og Olden opp til Briksdalsbre Fjellstue. Selve bussturen tar om lag en time, men det er jo den vakre Briksdalsbreen man først og fremst tar turen for å oppleve. Bussen går opp om formiddagene og venter ved fjellstua slik at man får god tid til en deilig spasertur eller en tur opp til bretoppen før man setter kursen ned til Stryn igjen.

Briksdalsbreen

Den mektige breen er en del av Jostedalsbreen Nasjonalpark. Her får man virkelig oppleve hvilken utrolig sBriksdalsbreen_20.07.2008_3pennvidde naturen i Nordfjord kan by på. Det ville brefallet stuper fra ca. 1200 meters høyde rett ned i den trange og frodige Briksdalen. Et fantastisk skue som trekker mer enn 300 000 turister fra alle himmelstrøk hvert år. Fra fjellstua er det en ca. 3 km lang grusveg opp til selve breen. Dit kan man enten gå til fots eller bli kjørt i en åpen bil, de såkalte «trollbilene» som tar en de første 2,5 km mot breen. De siste 500 meteren må man gå, men veien er vel tilrettelagt for så vel barnevogner som rullestoler. Vel oppe skal man være klar over at det er forbudt å bevege seg på selve breen, derfor er det viktig å respektere de avsperringer som er gjort.