Med buss til og fra Nordfjord

Fra Østlandet kan det virke langt til trange vestlandsfjorder og værbitte øyer på nordvestlandet, men det er faktisk nærmere enn man tror selv om man velger å ta turen med buss. Det går nemlig opptil flere avganger fra Oslo og fra Gardermoen flyplass hver dag over fjellet til Stryn og videre utover fjorden helt ut til Nordfjords eneste by, nemlig Måløy.

Turen helt ut til Måløy tar om lag ti timer. Det kan naturligvis virke veldig langt, men tar man i betraktning bussenes komfort og alt det vakre landskapet man passerer underveis vil de aller fleste oppleve at reisen går fort. Bussene er selvfølgelig luftkondisjonert og setene behagelige og mulige å vinkle bakover uten å forstyrre medpassasjeren på setet bak. Dessuten har jo de aller fleste langdistansebusser gratis Internett om bord. Dermed kan man korte tiden med å arbeide, se film eller la seg underholde på annet vis.

Nattbuss for den med godt sovehjerte

En av avgangene mellom Oslo og Måløy er sågar en nattbuss. Det innebærer at man kan gå om bord sent på kvelden både i Oslo og Måløy og være fremme i den andre enden tidlig neste morgen. Slik slipper man å legge beslag på tid, Eid_kyrkje_Nordfjord_Wilsefor har man godt sove-hjerte og eller en sovepille så sover man seg vakkert over fjellet. Det er også fullt mulig å komme seg til og fra både Bergen og Trondheim pr buss. Trondheimsbussen går over Otta til Stryn og Bergensbussen går over Stryn og videre derfra til Ålesund. Rutenettet internt i Nordfjord er også godt og ofte er det slik at bussene korresponderer slik at ventetiden og dermed også reisetiden blir så kort som mulig. Veistandarden i regionen kan være litt så som så. Det er ofte bratt og enda oftere veldig svingete og enkelt veier er til og med stengt vinterstid.