Med fly til og fra Nordfjord

Norge er etter alt å dømme det landet der det er kortest mellom flyplassene, eller for å si det på en annen måte; at det er færrest innbyggere pr flyplass. Nordfjord er ikke noe tettbebygget landskap, likevel finnes det flyplass både på Volda (som riktignok ikke ligger i Nordfjord, men rett nord for) og Sandane midt i Nordfjord. På disse flyplassene er det i hovedsak Widerøe som flyr. De har med sine ganske små propellfly blant annet av typen Twin Otter, trofast trafikkert alle de små flyplassene langs landets langstrakte kyst i mange tiår og har på den måten opparbeidet seg et veldig godt renommé blant lokalbefolkningen. Ettersom det er krevende områder å fly i så stiller det dessuten store krav til pilotene som i sin tur blir mestre til å beherske vanskelig vind og værforhold.

Kort vei til Ålesund

Det er heller ikke langt til flyplassen i Ålesund som dessuten trafikkerer flyplasser både i inn- og utland. Derfra er det flere daglige avganger både til Oslo, Bergen og Trondheim. Dessuten er det avganger til flere utenlandske destinasjoner. Bå

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

de SAS og Norwegian flyr til de store norske byene, mens Widerøe flyr til Bergen. De utenlandske destinasjonene er Amsterdam som betjenes av KLM, til blant annet Gdansk og Villius flyr man med Wizzair og til Færøyene med Atlantic Airlines. Norwegian har forresten også en avgang til London Gatwick og for de mange solhungrige nordfjordinger kan selskapet også tilby avgang til Alicante.

Så selv om man kommer langveis fra så er det altså ikke vanskelig å ta seg dit. At det har blitt mye lettere å ta seg fra sted til sted innen Nordfjord har vært med på å gjøre området enda mer attraktivt og bidratt til at det blir enklere for alle de som kommer langveis fra å velge dette området for turistformål.